Kinderactiviteiten Verzetsmuseum Amsterdam

21-02-2017 t/m 23-02-2017

Activiteiten voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie is het Verzetsmuseum elke dag geopend en zijn er gratis extra activiteiten voor iedereen. Zoals speuren door de tentoonstelling 'Eten in oorlogstijd', een bijzondere ontmoeting met Jan het verzetskind of op ontdekking met het bijzondere oorlogskoffertje, vol echte oude voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog.
http://www.verzetsmuseum.org/museum/nl/bezoekersinfo/activiteiten_en_nieuws/activiteiten/2017/voorjaarsvakantie-2017

DINSDAG 21 FEBRUARI en DONDERDAG 23 FEBRUARI
Het koffertje, 13.00 - 15.00 uur
In Verzetsmuseum Junior hebben we een heel speciaal koffertje... Daar zitten echte oude spulletjes in, uit de Tweede Wereldoorlog. Niet achter glas, maar gewoon in een koffertje zodat je ze eens goed kunt bekijken en ook mag aanraken.


WOENSDAG 22 FEBRUARI
Meet & greet met Jan uit Verzetsmuseum Junior, 13.00 - 15.00 uur
Ontmoet Jan, een van de vier hoofdpersonen in Verzetsmuseum Junior! Toen Jan kind was, was het heel anders dan nu. Jan maakte de Tweede Wereldoorlog mee. Zijn ouders zaten in het verzet. Waarom verstopten ze bij Jan thuis een piloot in de kerk? Waarom moest Jan onderduiken? En waarom moest hij altijd zijn mond houden? Je kunt Jan alles vragen en dan gaat hij vertellen, en vertellen en nog eens vertellen... Om ademloos naar te luisteren.


ELKE DAG
Speuren door Eten in oorlogstijd
Met het gratis speurboekje kun je lekker gaan speuren in onze tentoonstelling over eten tijdens de oorlog. Wat was er allemaal wel en niet te eten? Wat werd er toen gemaakt en welke gerechten hebben bekende top-koks gemaakt met de ingrediënten van toen?


← Evenementenoverzicht