Movies that Matter

24-03-2017 t/m 01-04-2017

Het film- en debatfestival van Movies that Matter vindt in 2017 plaats van vrijdag 24 maart tot en met zaterdag 1 april in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag. 


Het Movies that Matter Festival biedt in de internationale stad van Vrede en Recht in negen dagen zo’n zestig speelfilms en documentaires waarin mensenrechten, vrede en vrijheid centraal staan. Het festival kent twee hoofdprogramma’s: A Matter of ACT over mensenrechtenverdedigers (in samenwerking met Amnesty International) en het door het vfonds ondersteunde Camera Justitia, dat inzoomt op onder meer het belang van de rechtsstaat en de strijd tegen straffeloosheid. Nieuw dit jaar is het programma Weapon of Choice, de keuzefilms van een aantal prominente Nederlanders. Andere programmaonderdelen zijn: Shorts that Matter, een samenwerking met het Go Short Festival, Movies at Midnight; mensenrechtenfilms met een twist, de door het publiek samengestelde selectie Harvest en het Panorama-programma.

Het festival presenteert daarnaast een uitgebreid verdiepingsprogramma met onder meer dagelijkse talkshows, inleidingen, Q&A’s, muziekoptredens en een expositie. Het volledige programma wordt in februari 2017 bekend gemaakt en de voorverkoop van het festival start op donderdag 9 maart. www.moviesthatmatter.nl

Hoofdpartners van het Movies that Matter Festival zijn Amnesty International en het vfonds. VARA en dagblad Trouw hebben zich als mediapartners aan het festival verbonden.

 

AANBIEDING Checkpoint-lezers op vertoon veteranenpas

Een van de films die dit jaar op het programma staan is The Verdict.
De film vertelt het verhaal van een majoor die terecht staat omdat hij een aanslag heeft voorkomen door een gekaapt vliegtuig met 170 inzittenden uit de lucht te schieten. Dat vliegtuig was op weg naar een vol stadion met 70.000 mensen. Heeft de majoor 170 mensen vermoord of 70.000 mensen gered?

Checkpoint-lezers krijgen op vertoon van de veteranenpas én de aanbieding aan de kassa van de festivaltheaters een tweede kaartje gratis voor een van de vertoningen van The Verdict.*

 

Movies that Matter Festival

24 maart t/m 1 april - Den Haag

De kaartverkoop start op donderdag 9 maart.
Alle informatie over het festival, de vertoningen van deze film en reserveringen vindt u op www.moviesthatmatter.nl/festival

* Niet geldig in combinatie met andere kortingsacties. Reserveren is aanbevolen. Vermeld bij de reservering dat u gebruik maakt van deze actie.


← Evenementenoverzicht