Theater voorstelling het verzet kraakt

30-08-2017 t/m 23-09-2017

Theaterspektakel

Van 30 augustus en 23 september 2017 is het theaterspektakel ‘Het Verzet Kraakt’ op het Indiëterrein in Almelo. Het is een avondvullend programma van 17.00 uur tot ongeveer 22.00 uur: eten, drinken en voorstelling.

Het verhaal

Het laatste oorlogsjaar. Nederland zucht onder het Duitse bewind en de NS staakt om het vervoer naar het westen plat te leggen. Het verzet komt in actie om deze staking te financieren.
Op 15 november 1944 overvallen verzetsstrijders een filiaal van de Nederlandsche Bank in Almelo. De buit: 46,1 miljoen gulden. Een recordbedrag tot op de dag van vandaag. De overval lukt, maar een paar weken later hebben de Duitsers het geld weer terug. Een deel van de verzetsmannen wordt opgepakt en sterft in de kampen. Een enkeling overleeft de oorlog.
Dit zijn de feiten...maar wat zijn de verhalen? Hoor, zie en beleef het grootse theaterspektakel 'Het verzet kraakt'

Locatie

Het theaterspektakel speelt zich af op en rond een oud industrieterrein aan de rand van het centrum in Almelo: het Indiëterrein

  1. Op een rangeerterrein naast het station is de entree van de voorstelling. Vanaf 16.30 uur bent u hier welkom. Om 17.00 uur gaat ons 'station' open. Samen met de andere 1.250 bezoekers waant u zich dan op een station uit de jaren ’40. 
  2. U loopt via dit (oude) station over een brug naar de andere kant van het kanaal. U neemt plaats aan lange tafels en gaat daar vanaf een uur of 18.00 uur met elkaar eten en drinken in een grote voormalige fabriekshal. Radio Oranje klinkt. U luistert naar verhalen. U geniet van de heerlijke spijzen en dranken.
  3. Het theaterspektakel zelf speelt zich buiten af. U neemt plaats op een grote overdekte tribune met comfortabele kuipstoelen. U hoort, ziet en beleeft hier vanaf 20.00 uur het grootse theaterspektakel.
  4. Na afloop van de voorstelling (rond 21.30 / 22.00 uur) kunt u nog tot een uur of 01.00 uur napraten en gezellig borrelen op ons kroegenplein

Bereikbaarheid

De voorstelling is op verschillende manieren te bereiken

Tickets

Tickets voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via de website en de kassa van het Theaterhotel in Almelo. Een kaartje voor het eten, drinken en de voorstelling kost 49,95 euro. 


← Evenementenoverzicht