Jongste deelnemers Vierdaagse lopen voor Vrede, Vrijheid en Vriendschap

Het nationaal fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg is ook dit jaar samenwerkingspartner van de Nijmeegse Vierdaagse. De Vierdaagse is namelijk hét voorbeeld van sportiviteit en internationale verbroedering tussen militairen, geüniformeerden en burgers uit vele landen en staat daarmee symbool voor vrede en vrijheid.

“Het vfonds zet zich in voor de erkenning en waardering van geüniformeerden die in dienst zijn van de Nederlandse overheid waar ook ter wereld. “Wandelen verbroedert. Dat zien we terug in de sfeer tijdens de Vierdaagse. Zowel bij de lopers als bij het publiek langs de route” zegt Michiel van Hattem, directeur van het vfonds. “Met ons eigen Team vfonds (101 volwassenen) en het V-team (101 jongste lopers die onder leiding van De kindercorrespondent lopen), gaan we met elkaar Vrede en Vrijheid nog meer onder de aandacht brengen tijdens de Vierdaagse.”

Daarnaast is er tijdens de Vierdaagse aandacht voor twee bijzondere projecten die mede mogelijk gemaakt zijn door het vfonds: de Liberation Route Europe (die de historische punten langs de wandelroute extra onder de aandacht brengt) en het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek (die vlak langs de route ligt en waar Vrienden van het vfonds in juli en augustus voor 1 euro naar binnen mogen).

Tijdens de Perspresentatie was er veel aandacht voor het V-Team in hun opvallende wandelshirts:

Uitzending NOS journaal

Uitzending SBS - Hart van Nederland

De Gelderlander - regionieuws

De eerste kinder-marsleider van de Vierdaagse is Ilya

Paginagroot in Brabants Dagblad

 

 


← Nieuwsoverzicht