Iedereen aan zet met de Grondwet

De Grondwet viert in 2023 haar 175e verjaardag en vormt de basis van de Nederlandse democratie en samenleving. Het initiatief wil kinderen laten begrijpen hoe de Grondwet hun rechten en verantwoordelijkheden beïnvloedt en hen aanmoedigen om actief mee te doen.

Wat weten kinderen van de Nederlandse Grondwet?

Hebben jullie wel eens gehoord van een heel bijzonder document genaamd de Nederlandse Grondwet? Daar staan de regels in die ons land helpen te functioneren en die ervoor zorgen dat iedereen dezelfde rechten heeft. En wisten jullie dat de Nederlandse Grondwet iets is waar je, zonder dat je dat misschien in de gaten hebt, dagelijks mee te maken hebt op je school, in je buurt of bij je sportclub?

Wij willen je graag uitnodigen om mee te doen aan ‘Iedereen aan zet met de Grondwet’, een project speciaal voor jullie, de toekomstige vertegenwoordigers van ons land. Op deze website kom je meer te weten over wat de Nederlandse Grondwet inhoudt. Je vindt er antwoorden op allerlei vragen door het spelen van toffe minigames. Zo ontdek je wat jij van bepaalde dingen vindt en kun je dat delen met vrienden en klasgenoten.

Op deze website kom je meer te weten over wat de Nederlandse Grondwet inhoudt. Je vindt er antwoorden op allerlei vragen door het spelen van toffe minigames. Site iedereenaanzet.nl

Dus, doe je ook mee? Want ook jij bent aan zet met de grondwet!