IFFR Vriendenaanbieding: VredesCollege door Jeanine Hennis-Plasschaert

Vrienden van het vfonds vinden Vrede en Vrijheid belangrijk. Voor onze vrienden hebben wij regelmatig interessante aanbiedingen: 

2x25 vrijkaarten voor het VredesCollege door Jeanine Hennis-Plasschaert
Op donderdag 1 februari vindt tijdens International Film Festival Rotterdam (IFFR) het Vredescollege plaats, een nieuw initiatief van vfonds, die hoofdsponsor is van IFFR. Gastspreker is Tweede Kamerlid en voormalig minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert. In het college biedt zij vanuit haar ervaring als voorvrouw van het leger haar perspectief op vrede voorafgaand aan een vertoning van Robert Schwentkes oorlogsfilm Der Hauptmann. De lezing wordt ingeleid door festivaldirecteur Bero Beyer en voorzitter van het vfonds Robert Croll. Het vfonds stelt 2 x 25 vrijkaarten voor het VredesCollege incl. de film beschikbaar voor vrienden van het vfonds.

Der Hauptman
Der Hauptmann vertelt het ongemakkelijke verhaal van de gedeserteerde Wehrmacht-soldaat Willy Herold, die in de laatste oorlogsdagen een officiersuniform vindt in een verlaten legerauto en het vervolgens aantrekt. Het duurt niet lang voordat hij zich, in deze meeslepend mooi gedraaide waarschuwing-uit-de-hel, ook de bijpassende hautaine wreedheid aanmeet. Robert Schwentke geeft eerder op dinsdag 30 januari een Big Talk over zijn gedurfde verfilming van de laatste fase oorlogsmisdaden die de nazi’s tegenover hun eigen burgers begingen.

IFFR Vriendenaanbieding VredesCollege
Speciaal voor vrienden van het vfonds stellen wij 2 x 25 vrijkaarten beschikbaar voor het VredesCollege van Jeanine Hennis-Plasschaert met aansluitend de film 'Der Hauptman'. Geef aan via info@vfonds.nl of op onze Facebookpagina met wie jij naar het VredesCollege en de film wilt gaan. (vraag snel aan want op=op). Ben jij nog geen vriend? Meld je dan aan via www.vfonds.nl. Onze vriendschap is helemaal gratis!

Tickets zijn vanaf 19 januari 20.00 uur te koop op de website van IFFR. Klik hier voor het programma


← Nieuwsoverzicht