Lars (16) en Mehrzad (16) winnen Nationale Vfonds Kinderprijs 2023

Lars Westra (16) en Mehrzad Youssefi (16) zijn de winnaars van de Nationale Vfonds Kinderprijs 2023. De jury prijst hun inzet voor vrede, vrijheid en de democratische samenleving.

Mehrzad hield dit jaar verschillende toespraken, zoals bij de Airborne herdenking in Arnhem en de dodenherdenking in Utrecht. Hij interviewde veteranen voor een podcast en opende het Vrijheidsmuseum in Groesbeek.

Lars zet zich al jaren in voor kinderrechten en lanceert dit jaar zijn tweede boek ‘Het recht op een stem’. Ook maakt hij op dit moment een podcast over de Tweede Kamerverkiezingen waar hij Mehrzad als gastpresentator uitnodigde.

De jury is onder de indruk van beide actieve jongeren en stelt dat veel volwassenen, organisaties en regeringen een voorbeeld kunnen nemen aan hun samenwerking.

Commissaris van de Koning van Utrecht Hans Oosters reikte de Kinderprijs dit jaar uit in de Stadsschouwburg in Utrecht voor een enthousiast publiek, onder wie een tiental Kinderburgemeesters, Tweede Kamer voorzitter Vera Bergkamp en Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer.