Vriendenaanbieding: korting op inschrijfgeld Freedom Ride met Lars Boom

 

Profrenner Lars Boom is dit jaar ambassadeur van de Freedom Ride. De Brabander is daarmee hét gezicht van de derde editie van de unieke wielertocht op 5 mei, waarbij fietsen in vrijheid centraal staat. Naar verwachting meer dan duizend mensen stappen op Bevrijdingsdag op de racefiets om gezamenlijk 120 kilometer af te leggen door Noord-Brabant. Onderweg passeert het peloton diverse plekken die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. Ook Brabanders Steven Kruijswijk en Stef Clement nemen deel aan de Freedom Ride, met start en finish bij het Bevrijdingsfestival in Den Bosch.

Fietsen in vrijheid, ben jij erbij?
Schrijf je hieronder in voor de Freedom ride op 5 mei in Noord-Brabant! Ben je vriend van het vfonds? Dan ontvang je 5 euro korting op het inschrijfgeld met de kortingscode NTFUFR! (Vergeet niet je vfonds vriendenpas mee te nemen naar de start)

De Freedom Ride (www.freedom-ride.nl) is in 2016 voor het eerst gereden. De tocht is ontstaan om de maatschappelijke thema’s vrede en vrijheid op een nieuwe manier onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Wielerploeg Team LottoNL-Jumbo nam daarom in samenwerking met de stichting WEP (Waardering Erkenning Politie) het initiatief om jaarlijks op 5 mei langs een deel van de Liberation Route Europe te fietsen. Dit is een internationale herdenkingsroute die in negen Europese landen op toegankelijke wijze verhalen uit de bevrijdingsjaren 1944 en 1945 levend houdt. De twee voorgaande edities van de Freedom Ride vonden plaats in respectievelijk Gelderland en Limburg.

Tourwinnaars aan de start
Aan de tocht neemt een breed scala aan mensen deel. Naast reguliere wielerliefhebbers zijn op 5 mei onder anderen veteranen, politiemensen en bekende Nederlanders te bewonderen. Zo staan Joop Zoetemelk en Jan Janssen – de enige Nederlandse Tourwinnaars – aan de start in Den Bosch. Beiden waren eveneens aanwezig bij de editie van 2017. Oud-burgemeester van Den Bosch Ton Rombouts zal niet alleen meerijden met het peloton, maar ook één van de sprekers zijn tijdens een ceremonie halverwege de tocht.

freedom 2
Ambassadeur Lars Boom kijkt uit naar 5 mei: “Het is natuurlijk prachtig om op deze manier door mijn oorspronkelijke trainingsgebied te kunnen fietsen. Het Brabantse landschap is schitterend om te doorkruisen en deze tocht voegt daar wel een unieke dimensie aan toe.” De 120 kilometer lange pelotonsroute, die om 10.00 uur start, voert de deelnemers dit jaar langs diverse plaatsen waar levensveranderende gebeurtenissen hebben plaatsgevonden tijdens de Tweede Wereldoorlog. “Zo maken renners op een bijzondere manier kennis met een deel van het cultureel erfgoed van Brabant”, legt programmadirecteur Femke Klein van Brabant Remembers uit. Dit is een provinciaal programma dat de Freedom Ride financieel ondersteunt. [2] Brabant Remembers laat nieuwe generaties op innovatieve manieren kennis maken met de geschiedenis van de oorlog, door persoonlijke levensveranderende verhalen zichtbaar en beleefbaar te maken. Ook het vfonds (het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) steunt het evenement op 5 mei financieel. Dat geldt niet alleen voor de pelotonstocht, maar ook voor de kortere variant van de route die gaat over 85 kilometer. Deze afstand kan individueel worden afgelegd. 

 


← Nieuwsoverzicht