Vriendenaanbieding maart: Nationaal Onderduikmuseum Aalten

Vrienden van het vfonds vinden Vrede en Vrijheid belangrijk. Voor onze vrienden hebben wij regelmatig interessante aanbiedingen.

Zo kun je in maart 2018 op vertoon van je vriendenpas al voor 1,- euro per persoon naar het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten (normaal 5,- per persoon).

Het Nationaal Onderduikmuseum
Het Nationaal Onderduikmuseum geeft een beeld van het dagelijks leven van burgers in de bezettingsjaren 1940-1945. In de gemeente Aalten zijn destijds een zeer hoog aantal onderduikers ondergebracht. In het museum zijn de verhalen van mensen in oorlogstijd interactief te ervaren.

Ontmoet Jenny Kempink die 6 jaar was toen haar ouders onderduikers hadden. Zij verzorgt nu rondleidingen in het museum (haar ouderlijk huis).  Ivy Philips (een joods jongetje van 15 die moest onderduiken) en ‘Ome Jan’ Wikkerink (een belangrijk verzetsleider in Aalten). Zij hebben elk hun eigen, unieke verhaal met betrekking tot de oorlogsjaren in Aalten

Beleef mee hoe het dagelijks leven voor hen totaal veranderde en voor welke keuzes mensen werden gesteld. Bemerk dat er bij ‘goed of fout’ veel nuances mogelijk zijn. Ervaar hoe moeilijk het is om stroom op te wekken en hoe benauwd het was in de onderduikruimte. Ga op zoek naar de verhalen van mensen die de oorlog zelf hebben beleefd en verbind deze met de actualiteit.

Leerzaam en spannend voor alle leeftijden!

Word (gratis) vriend
Heb jij nog geen (gratis) vriendenpas? Vraag hem vandaag nog aan op onze aanmeldpagina dan heb je hem binnen 10 dagen in huis. Laat ook je partner, kinderen en vrienden een vriendenpas aanvragen zodat ook zij kunnen meegenieten van alle interessante aanbiedingen. 


← Nieuwsoverzicht