Vriendenaanbieding: 10 x Rough Guides Liberation Route Europe

Wil jij alles weten over de bevrijdingsroute van Londen via Normandië, België en Nederland tot aan Berlijn? Trek erop uit, ga in het spoor van de geallieerden en ervaar 75 jaar na dato de bevrijding van Europa met de unieke vuistdikke Engelstalige Rough Guides reisgids ‘Travel the Liberation Route Europe’. Deze reisuitgave is uniek in zijn soort en combineert de schrijfstijl van uitgever Rough Guides met de expertise van de Liberation Route Europe. Een flyer met nadere informatie is hier te downloaden.

Aan 10 vrienden van het vfonds mochten wij zo'n bijzonder exemplaar van Rough Guides ‘Travel the Liberation Route Europe’ weggeven! De winnaars zijn bekendgemaakt via onze Facebookpagina. Wij feliciteren Mark, Jolien, Sebas, Bas, Francesca, Nelleke, Michel, Marian, Gerben en Harry met dit prachtige boek.

Voor wie niet tot de gelukkigen behoort is vanaf 1 juli de reisgids ook te koop bij diverse WOII musea, de betere boekhandel of per e-mail te bestellen via info@liberationroute.nl (€ 22,50 + € 5,- verzendkosten = € 27,50 per stuk; o.v.v. uw naw-gegevens en het aantal exemplaren dat u wenst te ontvangen). De reisgids wordt u toegestuurd na voorafgaande betaling op bankrekening NL93RABO0173999212 t.n.v. Stichting Liberation Route Europe. 

Wandelaars van de Vierdaagse Nijmegen hebben een speciale aanbieding voor de Rough Guides Liberation Route Europe in hun goodybag.

word vriend groot2

Ben je nog geen vriend? Ga dan snel naar www.vfonds.nl en meld je gratis aan.

Over Rough Guides ‘Travel the Liberation Route Europe’

Het boek beschrijft honderden locaties van regio's in negen verschillende landen, met de nadruk op de routes die de westelijke geallieerden hebben afgelegd bij de bevrijding van Europa. Het is een unieke bijdrage aan het herdenkingstoerisme en maakt dit belangrijke deel van de Europese geschiedenis toegankelijk voor een breed publiek.

Rémi Praud, directeur van de Stichting Liberation Route Europe over deze samenwerking: "We zijn verheugd over de wijze waarop we met Rough Guides, een vooraanstaande uitgever van toonaangevende reispublicaties, hebben kunnen werken aan deze speciale uitgave. Door hun ervaring te combineren met de expertise van Liberation Route Europe hebben we een bijzondere manier gevonden om het 75-jarig jubileum van de bevrijding van Europa te herdenken."

Agnieszka Mizak, directeur van Rough Guides zegt hierover: "Rough Guides is uitermate tevreden over de samenwerking met de Stichting Liberation Route Europe bij de totstandkoming van deze reisgids. Met dit boek kunnen we de herinnering aan dit keerpunt in onze geschiedenis levend houden en een eerbetoon brengen aan de mensen die ons onze vrijheid terug hebben gegeven.”

De reisgids leidt de lezer langs het traject dat de geallieerden in laatste fase van de Tweede Wereldoorlog hebben afgelegd en doet suggesties voor herinneringsplekken en musea die onderweg kunnen worden bezocht. Het is de eerste thematische reisgids voor Rough Guides, geschreven in een toegankelijke en beeldende stijl met aandacht voor verhalen van ook minder bekende gebeurtenissen. Thema hoofdstukken belichten onderwerpen zoals het verzet en de rol van vrouwen in de oorlog. Door de verhalen in ruime mate te combineren met wat er onderweg zoal te zien en te doen is, zoals bijvoorbeeld de dagelijkse ‘Sunset March’ in Nijmegen, wil deze reisgids een nieuwe stap zijn in de grensoverschrijdende beleving van de bevrijding van Europa.

Kijk voor meer informatie over Liberation Route Europe op: https://liberationroute.nl/

Kijk voor meer informatie over Europe Remembers op: https://europeremembers.com/nl/


← Nieuwsoverzicht