Michael Sijbom

Burgemeester Losser

"Vriendelijkheid. Gratis maar o zo effectief in de omgang met mensen. "

Vriendelijkheid. Gratis maar o zo effectief in de omgang met mensen. In ons soms gestreste leven schiet vriendelijkheid er te vaak bij in. Snel met de fiets en auto door het verkeer en je ergeren aan iemand die iets trager is. Het overkomt ons allen wel eens. Dan helpt vriendelijkheid niet alleen de ander maar ook jezelf. Het onthaast en geeft je positieve energie. En wie aardig doet, ontvangt dit ook.

Veranderen. Niets is zo moeilijk als veranderen. En dat is misschien wel onontbeerlijk. De tijden veranderen, de wereld is namelijk door technologie anders en kleiner geworden. Voor veel mensen was vroeger alles beter, alleen vroeger komt niet meer terug. En vaak is er ook sprake van een selectief verlangen naar vroeger. Vakantie houden in allerlei landen en dan je druk maken over dat er mensen ook eenvoudiger naar ons land komen.

De V dus, een letter die staat voor veel woorden met grote betekenissen, die we allemaal op onze eigen manier inhoud kunnen geven. Thuis, op het werk of op straat.


← Ode aan de V