Salim

HOPE XXL

"Een ode aan het leven, een leven in vrede"

Dit is een ode aan het leven. Een ode aan het genieten van of door een ander. Een ode aan het prachtig blauw dat boven ons geschied. Een ode aan alle liefhebbende mensen ik vergeet jullie niet. Dit is een bij een gegooide samenhang, gebakken in mijn hersenpan. Ik heb helden, maar ik wil meer dan één iemand mijn gedachte geven. Daarom denk ik aan het leven. Denk ik aan diegene die vanochtend op het station voor me liep. Ik denk aan de bekende oude man in de wijk. Altijd in voor een praatje, hij legt je alles uit. Ik denk aan mijn ouders, alle vaders en moeders die ploegen. Dit is een ode aan het leven. De toekomst, heden en ook vroeger. Van Amsterdam tot Eindhoven, Oslo tot Bangladesh, New York, Rabat heel de wereld is geblessed.

Dit is een ode aan het leven. Een ode aan het genieten van of door een ander. Een ode aan het prachtig blauw dat boven ons geschied. Een ode aan alle liefhebbende mensen ik vergeet jullie niet. Een ode voor Johan Cruijff. Een legende met een te vlotte afscheidsfuif. Voetbal was zijn thuis, maar er waren andere plannen voor hem, Johan is nu verhuist. Hij is naar boven. Waar we alle terecht gaan komen.

Maar nu, nu is het tijd voor dromen. Laat alles maar op me afkomen. Ik ben er klaar voor. Dit is mijn ode aan alles, mijn ode aan het leven. Het is al begonnen je moet alles geven het zit soms tegen. Ieder is er voor je. Dit is een ode aan jou, voor u geschreven. Geen mens overgeslagen. Dit is voor alles en iedereen. Geen onderscheid, voor geen. Weet dat ik het meen. Ik ga je hem nog een keer geven. Een ode aan jou en een ode aan alles. Dit is een ode aan het leven, een leven in vrede.


← Ode aan de V