Alle projecten

Nederlandse Veteranendag

Op 24 juni is Den Haag, internationale stad van vrede en recht, opnieuw het decor van Veteranendag. Op die dag uiten we onze waardering voor de Nederlandse veteranen die zich, vaak met gevaar voor eigen leven, hebben ingezet voor vrede en veiligheid.

De Nederlandse Veteranendag is ingesteld door de Nederlandse regering en sinds 2006 verheven tot nationaal evenement. De dag is een eerbetoon aan alle Nederlandse veteranen, waarbij erkenning en waardering voor hen centraal staat. Net als vorig jaar worden de festiviteiten afgetrapt in de Koninklijke Schouwburg met een speciale ceremonie voor genodigden. De dag wordt voortgezet op het Malieveld die gedurende de hele dag gratis toegankelijk is voor bezoekers. Dit is de plek waar veteranen elkaar ontmoeten, hun familie, vrienden en geïnteresseerden. Het persoonlijke verhaal van de veteranen staat gedurende de dag centraal. Veteranen hebben veelal conflicten van dichtbij meegemaakt en kennen de impact van oorlog. Hun verhalen kunnen ons helpen te begrijpen voor welke waarden is gestreden – en nog steeds gestreden wordt. Het programma wordt (deels) uitgezonden door de NOS, gevolgd door andere media en is live te volgen via een stream.

Waarom steunt Vfonds dit project:

Vfonds en Stichting Nederlandse Veteranendag zetten zich samen in om bij te dragen aan een vollediger, accurater en actueler beeld van veteranen. Hierdoor vergroten ze de waardering vanuit de maatschappij voor veteranen en hun bijdrage aan de democratische rechtstaat en de vreedzame samenleving. Vfonds is dan ook trotse hoofdpartner van de Nederlandse Veteranendag en draagt met een €70.000 mede bij aan het openingsprogramma.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief