Kijktips

Hier hebben we een selectie van inspirerende inzichten en boeiende verhalen over vrede, vrijheid en democratie voor je samengesteld.

Niemand Die Het Ziet

Vierdelige serie over de schimmige wereld van spionage, sabotage en desinformatie. Journalist Huib Modderkolk onderzoekt de Nederlandse betrokkenheid bij een geheime inlichtingenoperatie in Iran. In Oekraïne, Taiwan en Brussel zien we hoe de dreiging van onzichtbare aanvallen toeneemt.

De Joodse Raad

Deze historische dramaserie laat de onvoorstelbare consequenties van de anti-Joodse maatregelen van de Duitse bezetter zien. De Joodse Raad zorgden voor de communicatie tussen de nazi's en de Joodse gemeenschap in Nederland. Een waargebeurd, indringend en heftig verhaal, met hoofdrollen voor topacteurs als Pierre Bokma, Claire Bender, Jack Wouterse, Malou Gorter en Monic Hendrickx.

De Onbekende Bevrijders

Zes Tsjechische bemanningsleden stortten met hun RAF-bommenwerper neer in Nieuwe Niedorp. Hoe kwamen ze hier terecht? En wat motiveerde hen om te strijden tegen de Duitse vijand? 
Documentaire | NPO Start

De Slag om de Schelde

Deze film vertelt het verhaal over een cruciale maar vergeten slag in Zeeland aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Drie jongeren worden gevolgd in hun strijd en omgang met oorlog en vrijheid.
Film | Netflix

Staken op Leven en Dood

In deze documetaire reconstrueert Erik Dijkstra de April-meistakingen van 1943, waar meer dan 500.000 mensen de onderdrukking van de Duitsers trotseerden. Een historisch juweeltje.
Documentaireserie | NPO Start

De langste nacht voor de Joodse Raad

Ontdek het complexe en controversiële verhaal van de Joodse Raad tijdens de Tweede Wereldoorlog.
De Joodse Raad gaat in op de moeilijke keuzes en dilemma's waarmee de Joodse gemeenschap werd geconfronteerd.
Documentaire | 2doc