Homepage

Aanvraag doen

Vfonds steunt publieksprojecten die, lessen trekkend uit oorlog en gewelddadig conflict, bijdragen aan een sterke democratische rechtsstaat en een vreedzame samenleving. Deze projecten gaan over onze vrijheid, onze democratie of onze veteranen. Wil jij een project organiseren dat hierop aansluit en ben je op zoek naar financiering? Bekijk op deze pagina de mogelijkheden. 

Voorwaarden

Vfonds steunt alleen tijdig ingediende publieksgerichte projecten van stichtingen of verenigingen. Vfonds draagt maximaal 50% van de projectkosten. Voor meer informatie over onze voorwaarden, klik op onderstaande knop. 

Thema's

De thema's van Vfonds dienen als leidraad voor het indienen en beoordelen van projectaanvragen. Elk thema weerspiegelt een aspect van de missie van Vfonds. Door het ondersteunen van projecten binnen deze thema's brengen we heel Nederland in beweging voor vrijheid en democratie. 

Overige regelingen

Vfonds heeft ook een aantal specifieke regelingen, zoals veteranenreünies, Vrijheidsmaaltijden en lokale projecten in het kader van 80 Jaar Vrijheid.

Beoordelingscriteria

Je aanvraag wordt beoordeeld op de volgende criteria: belang van het project, bereik & zichtbaarheid, draagvlak, inhoudelijke en organisatorische kwaliteit. 

Hoe werkt het aanvraagproces? 

Wil je weten hoe het aanvraagproces er precies uit ziet? Klik dan op onderstaande knop voor meer informatie over onze werkwijze. Hier lees je onder meer waar jouw aanvraag aan moet voldoen en welke deadlines we hanteren. 

Heb je een vraag? 

Bekijk de veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden. 

Hulp nodig?

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op. We helpen je graag verder. 

Telefonisch spreekuur

Iedere maandag, woensdag en donderdag tussen 10:00 en 12:00 uur.