Over Vfonds

Vfonds steunt jaarlijks ruim 200 projecten die kennis over oorlog en conflict vergroten, het belang van en waardering voor de democratische rechtsstaat benadrukken en die mensen vaardigheden aanleren om zelf een actieve bijdrage te leveren.

Draag jij Vfonds een warm hart toe, ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen het bijzondere werkveld vrede, vrijheid en veteranen?

Bekijk hier de vacatures

Vanuit ons kantoor midden in het centrum van Utrecht werken we met ons team aan de missie van Vfonds om heel Nederland in beweging te brengen voor vrijheid en democratie.

Ons team

Vfonds stimuleert projecten en organisaties die bijdragen aan een sterke democratische rechtsstaat en een vreedzame samenleving. We vinden het belangrijk om open en transparant te zijn. Daarom maken we ons beleid en onze reglementen hier bekend en leggen we verantwoording af.

Beleid verantwoording Vfonds

Vfonds steunt jaarlijks ruim 200 projecten die kennis over oorlog en conflict vergroten, het belang van en waardering voor de democratische rechtsstaat benadrukken en die mensen vaardigheden aanleren om zelf een actieve bijdrage te leveren. Benieuwd hoe wij hier de afgelopen jaren aan hebben gewerkt?

Bekijk de jaarverslagen

Het verhaal van Vfonds begint na de Tweede Wereldoorlog. Militairen lopen langs de deuren om lootjes en lucifers te verkopen voor hun gewonde kameraden.

Lees verder over de historie van Vfonds

Verreweg het grootste deel van onze inkomsten krijgen wij van de drie maatschappelijke loterijen. Je hebt het je misschien nooit gerealiseerd als je een lot koopt, maar de VriendenLoterij, de Nationale Postcode Loterij en de Nederlandse Loterij geven samen elk jaar 10 tot 15,5 miljoen aan Vfonds.

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste Vfonds nieuws