Nieuws

Nationaal Vrijheidsonderzoek: zorgen over oorlog nemen toe

Bijna zeven op de tien mensen in Nederland ervaart momenteel dat oorlog en aanslagen een rol spelen in hun leven. De voortdurende oorlog in Oekraïne en de oorlog in Gaza hebben waarschijnlijk aan deze ervaring bijgedragen.

Vrijheid wordt als steeds minder vanzelfsprekend gezien en de zorgen over oorlog blijven toenemen. Dat blijkt uit het Nationaal Vrijheidsonderzoek (NVO) dat vandaag is gepubliceerd. Het onderzoek, dat ieder jaar opnieuw wordt uitgevoerd, brengt het draagvlak voor herdenken en vieren onder de Nederlandse bevolking in kaart.

Wil je meer weten over het Nationaal Vrijheidsonderzoek? 
Bekijk de pagina op 4en5mei.nl en download het complete rapport.

Vfonds heeft onder andere als doel om kennis over oorlog en conflict te vergroten, door projecten te steunen die bijdragen aan dit thema. We staan open voor aanvragen voor projecten die leiden tot meer inzicht in de achtergrond van oorlog en mensen rond dit onderwerp met elkaar in gesprek brengen.

Benieuwd hoe we dat doen? Lees dan meer over projecten die Vfonds heeft helpen realiseren, of maak gebruik van onze regelingen en doe een aanvraag voor projectfinanciering. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste Vfonds-nieuws