Nieuws

De winnaar van de Witte Anjer Prijs 2024 is bekend!

De Witte Anjer Prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan mensen die een bijzondere rol spelen in het leven van veteranen. 

De Witte Anjer Prijs 2024 is gewonnen door Maurice 'Bassie' van Dreumel! 

Namens het gehele Vfonds team: van harte gefeliciteerd!

Het Nationaal Comité Veteranendag reikt sinds 2018 jaarlijks de Witte Anjer Prijs uit, voor mensen die een bijzondere rol spelen in het leven van veteranen. De steun van naasten kan ontzettend belangrijk zijn voor veteranen.

Ter ere van het 20-jarig bestaan van de Nederlandse Veteranendag heeft de jury geen 15, maar 20 personen geselecteerd. De jury kiest de genomineerden uit alle inzendingen die eerder tijdens de publieksronde zijn gedaan. Uit deze lijst met genomineerden is vandaag een winnaar gekozen. 

De bijzondere bokaal, ontworpen door Prinses Margarita, is op donderdag 13 juni aan de winnaar overhandigd tijdens de ceremonie in Hotel des Indes in Den Haag. 

Juryvoorzitter van de Witte Anjer Prijs 2024 en bestuurslid van het Nationaal Comité Veteranendag, Angelien Eijsink reikte samen met jurylid luitenant-generaal b.d. Leo Beulen de prijs uit aan Maurice van Dreumel.

Van Dreumel reed in 2008 met zijn peloton in Afghanistan op een bermbom en verloor daarbij zijn kameraden Mark en Dennis. Twee anderen raakten zwaargewond. Het werd een keerpunt in het leven van Maurice. Tot op de dag van vandaag houdt hij contact met zijn eenheid en de nabestaanden van Mark en Dennis.

“Ik ben er stil van. Het raakt mij dat ik de prijs heb gewonnen en dat kunt u aan mij zien.”

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste Vfonds-nieuws