Alle projecten

Podcastserie - Weggegumd

Het verhaal van Anne Frank is vooral bekend geworden door haar dagboek, maar wat er met haar vrienden gebeurde, is gedeeltelijk onbekend. Wat is er met hen gebeurd? De spannende podcastserie genaamd "Weggegumd" onthult hun geschiedenis.

Stichting RTV Noord-Holland
Vanaf: 16 februari 2023
weggegumd.nl

Deze spannende podcastserie richt zich op kinderen die Anne Frank kenden, en besteedt speciale aandacht aan haar vriendin Ilse Wagner. In samenwerking met de Anne Frank Stichting heeft schrijfster Janny van der Molen indrukwekkende verhalen ontdekt voor haar boek Vergeet mij niet. Makers Richard Grootbod en Patty-lou Middel-Leenheer keren samen met Janny terug naar belangrijke plekken in hun levens. De makers hebben de wereld afgereisd om nog levende vrienden van Ilse en Anne te ontmoeten, gezocht in verschillende archieven en gesproken met getuigen, onderzoekers en experts.

Ze spreken met overlevenden van de Holocaust zoals Jacqueline van Maarsen en Hanneli Goslar, en reizen naar Israël, Polen en Duitsland - waar de reis van Anne's vrienden, vooral Ilse Wagner, begon. Elke spreker draagt bij aan het verhaal en onthult degenen die bijna vergeten zijn.

Waarom steunt Vfonds dit project:

De serie vernieuwt ons collectieve geheugen over oorlogsverhalen en benadrukt de moed van gewone mensen. Daarom ondersteunt vFonds dit project met €12.500.

Vfonds brengt heel Nederland in beweging voor vrijheid en democratie

Benieuwd hoe wij dat doen?