Nieuws

Four Freedoms Awards uitgereikt tijdens ceremonie in de Nieuwe Kerk in Middelburg

Op donderdag 11 april zijn de prestigieuze Four Freedoms Awards uitgereikt. Het ene jaar gebeurt dit in Middelburg, het andere jaar in New York. Bij de ceremonie waren een aantal prominente gasten aanwezig, waaronder Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Beatrix. 

De Four Freedoms Awards worden ieder jaar toegekend aan personen en organisaties die zich inzetten om vrijheid te waarborgen en mensenrechten te verdedigen, conform de idealen die President Franklin Delano Roosevelt verkondigde in zijn historische Four Freedoms speech in 1941.

Foto credits: Ben Houdijk.

Demissionair minister-president Mark Rutte reikt de International Four Freedoms Award uit aan Mykola Kuleba, oprichter van Save Ukraine, een liefdadigheidsinstelling die zich inzet om ontvoerde Oekraïense kinderen vanuit Rusland en bezette gebieden terug te brengen naar Oekraïne.
Het Koninklijk paar samen met Grace Forrest, oprichtster van Walk Free, een mensenrechtenorganisatie die zich inzet voor de afschaffing van moderne slavernij.
Oprichter Eliot Higgins van onderzoekscollectief Bellingcat neemt de prijs voor de Vrijheid van Meningsuiting in ontvangst, overhandigd door Derk Sauer.
De award voor de Vrijwaring van Gebrek is uitgereikt aan de Braziliaanse minister van Inheemse Volkeren, Sônia Guajajara.
Zumretay Arkin ontvangt de Vrijheid van Godsdienst award, voor het strijden voor de rechten van Oeigoeren.
Bekijk de Four Freedoms Awards ceremonie terug op YouTube.