Nieuws

Vfonds ontvangt schenking van de VriendenLoterij

Dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij gaan er ieder jaar miljoenen euro's naar verschillende maatschappelijke organisaties en goede doelen. Deze week is bekend gemaakt dat er over 2023 een fantastisch bedrag van € 143,5 miljoen beschikbaar komt! Vfonds ontvangt een bedrag van € 5.237.505,- en hiermee kunnen we heel Nederland in beweging brengen voor vrijheid en democratie!

Vfonds ontvangt cheque van de VriendenLoterij

De VriendenLoterij is al jaren een vaste partner van Vfonds. De loterij werft fondsen voor organisaties die zich inzetten voor cultuur, het behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen in Nederland. 

Deelnemers bedankt!
Mede dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij kan Vfonds activiteiten van oorlogsmusea- en herinneringscentra in Nederland mede mogelijk maken, waaronder tentoonstellingen in Kamp Westerbork en het Oranjehotel, de verbouwing van het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten, maar ook een serie als de Joodse Raad.

Gerealiseerde projecten

Vfonds wil heel Nederland in beweging brengen voor vrijheid en democratie. Per jaar maken we meer dan 200 projecten mede mogelijk die hieraan bijdragen. 

€ 143,5 miljoen voor cultuur, welzijn en sport
De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Dankzij 1,3 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2023 opgeteld een bedrag van € 143,5 miljoen schenken aan 60 culturele partners en ruim 3.700 goede doelen, clubs en verenigingen. Deelnemers kunnen zelf kiezen voor welke organisatie zij mee willen spelen. Minimaal 40% van hun lotprijs komt dan ten goede aan die organisatie.