Alle projecten

Bridge to Liberation 2023

Bridge to Liberation is een jaarlijks evenement dat op 15 september de herdenking van de Slag om Arnhem in 1944 eert en de belangrijke waarden van vrijheid, verzoening en vrede in de schijnwerpers zet.

Stichting Bridge to Liberation
Vanaf: 1 maart 2023
Lees meer
over Bridge to Liberation 2023 op de website

Deze bijzondere avond aan de voet van de John Frost Brug in Arnhem is een ontmoetingsplek voor duizenden mensen van alle leeftijden en achtergronden, van overlevenden en veteranen tot gezinnen, vrienden en schoolklassen. Het vertelt de verhalen van gewone mensen die buitengewone tijden hebben meegemaakt, van militairen tot burgers, van voor de oorlog tot na de bevrijding. Bijzonder is dat deze verhalen dit jaar met name verteld worden vanuit het perspectief van minderheden, waardoor een brede en diverse kijk op de geschiedenis wordt gegeven.

Het evenement brengt het verhaal van de Slag om Arnhem tot leven met behulp van muziek, theater, multimedia en persoonlijke verhalen. Dit jaar zijn de vertellers Dionne Stax en Noraly Beyer. En er zijn optredens van Sera, Jeangu Macrooy, April Darby, Phion en Introdans en een spoken word van Jesse Laport. Bridge to Liberation begin om 20.30 en is gratis te bezoeken. Ook kan er live meegekeken worden via de livestream of Omroep Gelderland.

Waarom steunt Vfonds dit project:

Bridge to Liberation herinnert jong en oud aan de offers die zijn gebracht voor onze vrijheid en stimuleert reflectie en dialoog over het behouden en koesteren van deze waarden. Daarom steunt Vfonds ook deze editie met een bedrag van 75.000.

Vfonds brengt heel Nederland in beweging voor vrijheid en democratie

Benieuwd hoe wij dat doen?