Jouw steun voor vrijheid en democratie

Steun Vfonds - Zet Vfonds in je testament

Wellicht ken je de verhalen van jouw (groot)ouders die de ontberingen van de Tweede Wereldoorlog nog hebben meegemaakt. Of kun je uit eigen ervaring vertellen hoe het is als vrijheid en vrede niet vanzelfsprekend zijn. Geschiedenis, getuigenissen en familieverhalen zijn ook in de samenleving van nu van grote betekenis. Wil je dat deze verhalen behouden blijven zodat ook de generaties na jou zich bewust zijn van het belang van een sterke democratische rechtsstaat en vreedzame samenleving.

Door Vfonds op te nemen in je testament geef je jouw ervaring en levenslessen door aan de jongeren van nu en in de toekomst.

Jouw bijdrage aan een toekomst in vrijheid en verbondenheid

Bijna dagelijks zijn er berichten in het nieuws over uitsluiting en polarisatie in het Nederland van nu. Tolerantie en gelijkheid in de samenleving staan onder druk.

Het maakt het nog belangrijker om het verhaal van het belang van democratische waarden zoals gelijke rechten voor iedereen, het accepteren van verschillen en steun aan de rechtsstaat, te blijven vertellen. Want je wil toch ook dat de toekomstige generaties in vrijheid kunnen leven, zonder oorlog en onderdrukking, waarin ze zich vrij kunnen uiten? Je gelooft toch ook in een samenleving waar onderlinge verschillen niet leiden tot polarisatie, maar tot dialoog?

Vfonds opnemen in je testament?

Je kan met jouw nalatenschap de jongeren van de toekomst blijvend inspireren. Zodat ook zij de geschiedenis blijven herdenken en de vrijheid blijven vieren.

Meer weten?

We informeren je graag over de verschillende manieren om te doneren.

Karin Bakker

Senior Adviseur Fondsenwerving

Vfonds draagt bij aan een vreedzame samenleving

Benieuwd hoe we dit doen?