Nieuws

Witte Anjer Prijs 2024 | Nominaties zijn geopend!

Wil je een dierbare vriend(in), familielid of collega in het zonnetje zetten voor zijn of haar inzet voor erkenning en waardering van veteranen in Nederland? Dit kan door hen tussen 6 februari – 31 maart 2024 te nomineren voor de Witte Anjer Prijs 2024.

Het Nationaal Comité Veteranendag reikt sinds 2018 jaarlijks de Witte Anjer Prijs uit aan mensen die een bijzondere rol spelen in het leven van veteranen. De Witte Anjer is een symbool van waardering voor alle Nederlandse veteranen. De steun van naasten kan ontzettend belangrijk zijn voor veteranen. Denk aan de oprichter van het veteraneninloophuis, een ondersteunend thuisfront, een burgemeester die zich elk jaar extra inzet om een prachtige lokale Veteranendag te organiseren of simpelweg de buurman/buurvrouw die altijd klaarstaat. 

Door iemand te nomineren voor de Witte Anjer Prijs zet je diegene in het zonnetje en krijg je de kans om diegene te bedanken voor zijn of haar inzet. Afgelopen jaar ging de prijs naar Sterre van den Boogaard en Ruben Lindenhovius, zij wonnen de prijs voor hun initiatief ‘Boots on the Ground’ en de voorbeeldfunctie die zij met dit initiatief vervullen voor jongeren om zich in te zetten voor de erkenning en waardering van veteranen.

De nominaties worden beoordeeld door een jury die een selectie van 20 nominaties maakt. Dit jaar zit o.a. Vfonds directeur Marieke van Schijndel ook in de jury. De selectie genomineerden worden uitgenodigd voor de Witte Anjer Prijsuitreiking op 13 juni, waar de winnaar officieel bekend wordt gemaakt.

Winnaars van de Witte Anjer Prijs 2023: Sterre van den Boogaard & Ruben Lindenhovius