Alle projecten

International Film Festival Rotterdam 2024

Vfonds is trotse partner van IFFR. Het festival zet de schijnwerper op het belang van vrijheid van meningsuiting en snijdt belangrijke onderwerpen aan zoals vrede, vrijheid en democratie. Op deze manier worden bezoekers geprikkeld om na te denken over deze thema's en het gesprek hierover aan te gaan. 

International Film Festival Rotterdam
Vanaf: 25 januari 2024
Lees meer
over Vfonds Freedomline op de website

Sinds 2022 presenteert IFFR samen met Vfonds de Vfonds Freedomline. Dit unieke onderdeel binnen het festival is geïnspireerd op de gedeelde waarden van IFFR en Vfonds. Festivaldirecteur Vanja Kaludjercic selecteert de titels voor deze special. De geselecteerde films dragen bij aan de Vfonds thema's: vrijheid en democratie. 

De films uit deze special laten zien dat vrijheid en gelijkwaardigheid niet vanzelfsprekend zijn en verruimen zo je blik op de wereld. Stuk voor stuk aangrijpende, ijzersterke films die de dialoog aanjagen. Vfonds wil met de projecten die het steunt kennis over oorlog en conflict vergroten, het belang van en waardering voor de democratische rechtsstaat benadrukken en mensen vaardigheden aanleren om zelf een actieve bijdrage te leveren.

Waarom steunt Vfonds dit project:

Vfonds ondersteunt International Film Festival Rotterdam (IFFR) omdat het festival een podium biedt aan filmmakers die opkomen voor vrijheid en democratie. IFFR ontvangt in 2024 een bijdrage van € 100.000,-. 

Children of War and Peace – trailer | IFFR 2024
The Zone of Interest – trailer | IFFR 2024

Vfonds brengt heel Nederland in beweging voor vrijheid en democratie

Benieuwd hoe wij dat doen?