Alle regelingen

80 jaar vrijheid

Vanaf september 2024 tot en met augustus 2025 herdenken en vieren we 80 jaar vrijheid. Dat willen we groots aanpakken. Met herdenkingen, vieringen en activiteiten in heel Nederland.

Er zijn twee regelingen om landelijke en lokale partijen te ondersteunen bij projecten die als doel hebben stil te staan bij 80 jaar vrijheid. Het hiervoor beschikbare budget zal in vijf fases, met aparte deadlines, uitgekeerd worden. Deze 5 fases volgen de lijn van de bevrijding van Nederland. Door deze werkwijze is er zowel geld gereserveerd voor projecten die in 2024 starten, als voor projecten die in 2025 plaats vinden.

Inmiddels is het bijna 80 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Het zuiden in 1944, de rest van Nederland volgde in 1945. Wat kunnen we leren van toen, nu er steeds minder mensen zijn die de gebeurtenissen van dichtbij hebben meegemaakt. En hoe kunnen we ervoor zorgen dat zoiets in Nederland nooit meer gebeurd? Om alle activiteiten in het lustrumjaar richting te geven is een kort verhaal (narratief) geschreven.

Lees het Narratief 80 jaar vrijheid

Deze regeling is bedoeld voor projectaanvragen vanaf €2.500.

Neem voor aanvragen boven de € 100.000 contact op met Vfonds. Dit kan tijdens het telefonisch spreekuur.

Voorwaarden en deadlines

Deze regeling opent in maart 2024. 

Lees meer over deze regeling

Hulp nodig of meer weten?

We helpen je graag bij het aanvragen van je project.


Projectadviseurs

Advies en begeleiding bij projectaanvragen