Alle regelingen

80 jaar vrijheid

Vanaf september 2024 tot en met augustus 2025 herdenken en vieren we 80 jaar vrijheid. Dat willen we groots aanpakken met herdenkingen, vieringen en activiteiten in heel Nederland. Vfonds maakt grotere en kleinere projecten mogelijk en heeft hier twee regelingen voor. Er is een regeling voor nationale, provinciale en regionale aanvragen vanaf €5.000. De tweede regeling betreft kleinschalige en lokale projecten en initiatieven. Hiervoor kun je op een laagdrempelige manier een bijdrage tot €5.000 aanvragen. Let op: voor deze tweede regeling geldt op = op, dus dien op tijd jouw aanvraag in. Hieronder lees je meer over de twee regelingen. Twijfel je over welke regeling past bij jouw project? Neem gerust contact op met Vfonds voor advies.

Inmiddels is het bijna 80 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Het zuiden in 1944, de rest van Nederland volgde in 1945. Wat kunnen we leren van toen, nu er steeds minder mensen zijn die de gebeurtenissen van dichtbij hebben meegemaakt. En hoe kunnen we ervoor zorgen dat zoiets in Nederland nooit meer gebeurd? Om alle activiteiten in het lustrumjaar richting te geven is een kort verhaal (narratief) geschreven.

Lees het narratief 80 jaar vrijheid

Deze regeling is bedoeld voor projectaanvragen vanaf € 5.000. Hiervoor dienen de reguliere richtlijnen.

Neem voor aanvragen boven de € 100.000 contact op met Vfonds. Dit kan tijdens het telefonisch spreekuur.

Aanvraag doen

Klik op onderstaande button voor meer informatie. 

Let op: vanwege de samenwerking met de provincie Zeeland kunnen organisatoren uit deze provincie telefonisch contact opnemen met Vfonds, alvorens een aanvraag te doen.

Lees meer over deze regeling

Hulp nodig of meer weten?

We helpen je graag bij het aanvragen van je projectbijdrage.


Projectadviseurs

Advies en begeleiding bij projectaanvragen