Alle regelingen

80 jaar vrijheid

Vanaf september 2024 tot en met augustus 2025 herdenken en vieren we 80 jaar vrijheid. Dat willen we groots aanpakken met herdenkingen, vieringen en activiteiten in heel Nederland. Om dit te kunnen doen is er onderscheid gemaakt tussen grotere en kleinere projecten. Er is een regeling voor nationale, provinciale en regionale aanvragen vanaf €5.000. Hiervoor dienen de reguliere richtlijnen. De tweede regeling betreft kleinschalige en lokale projecten en initiatieven. Dan kun je op laagdrempelige wijze tot €5.000 aanvragen. Let op: voor deze tweede regeling geldt op = op, dus dien op tijd jouw aanvraag in. Hieronder lees je meer over de twee regelingen. Twijfel je over welke regeling passend is bij jouw project? Neem gerust contact op met Vfonds voor advies.

Er zijn twee regelingen om landelijke en lokale partijen te ondersteunen bij projecten die als doel hebben stil te staan bij 80 jaar vrijheid. Het hiervoor beschikbare budget zal in vijf fases, met aparte deadlines, uitgekeerd worden. Deze 5 fases volgen de lijn van de bevrijding van Nederland. Door deze werkwijze is er zowel geld gereserveerd voor projecten die in 2024 starten, als voor projecten die in 2025 plaats vinden.

Inmiddels is het bijna 80 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Het zuiden in 1944, de rest van Nederland volgde in 1945. Wat kunnen we leren van toen, nu er steeds minder mensen zijn die de gebeurtenissen van dichtbij hebben meegemaakt. En hoe kunnen we ervoor zorgen dat zoiets in Nederland nooit meer gebeurd? Om alle activiteiten in het lustrumjaar richting te geven is een kort verhaal (narratief) geschreven.

Lees het Narratief 80 jaar vrijheid

Deze regeling is bedoeld voor projectaanvragen vanaf € 5.000. Hiervoor dienen de reguliere richtlijnen.

Neem voor aanvragen boven de € 100.000 contact op met Vfonds. Dit kan tijdens het telefonisch spreekuur.

Voorwaarden en deadlines

Deze regeling is geopend vanaf 18 maart 2024. 

Lees meer over deze regeling

Hulp nodig of meer weten?

We helpen je graag bij het aanvragen van je projectbijdrage.


Projectadviseurs

Advies en begeleiding bij projectaanvragen