Regelingen

Vrijheidsmaaltijden

Wil jij een Vrijheidsmaaltijd organiseren bij jou in de buurt en maak jij deel uit van een stichting of vereniging? Doe hier een aanvraag voor een financiële bijdrage voor jouw Vrijheidsmaaltijd op 5 mei 2024!

Breng jouw buurt dichter bij elkaar op 5 mei

Op 5 mei worden overal in Nederland Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. In alle vormen en maten. Iedereen kan aanschuiven voor een kom Vrijheidssoep. Aan de eettafel leer je elkaar beter kennen. 

Vind jij het leuk om mensen samen te brengen? Dan is het organiseren van een Vrijheidsmaaltijd echt iets voor jou! Iedereen kan het, je kunt het zo klein of groot aanpakken als je zelf wil. Hoe meer Vrijheidsmaaltijden, hoe meer mensen elkaar ontmoeten, hoe meer verhalen gedeeld worden en onbekenden veranderen in bekenden.

Basis info voor financiële bijdrage

  • Datum sluiting: 15 maart 2024
  • Voor wie: Stichtingen en verenigingen
  • Voorwaarde: Inschrijving bij Kamer van Koophandel
  • Keuze aanvraag: Basis (€ 350,-) of Plus (€ 1.000,-)

De aanvraag voor de basis bijdrage houdt in dat er minimaal 25 personen gaan deelnemen aan de Vrijheidsmaaltijd en dat het bedrag vrij te besteden is.

Start je aanvraag

De aanvraag voor de plus bijdrage houdt in dat er minimaal 50 personen gaan deelnemen aan de Vrijheidsmaaltijd en dat jij als organisator ook een inhoudelijk element aan de Vrijheidsmaaltijd toevoegt, waardoor er extra aandacht komt voor het gesprek met de deelnemers over vrijheid en democratie.

Inhoud toevoegen kan bijvoorbeeld door een speciale gastspreker, een workshop, een muzikale gast, of gespreksleider uit te nodigen. De aanvrager mag maximaal € 350,- van de € 1.000,- besteden aan organisatorische kosten en eten; € 650,- is bedoeld om de inhoud van de Vrijheidsmaaltijden te versterken.

Start je aanvraag

Stichtingen en verenigingen uit het gehele Koninkrijk der Nederlanden, dus inclusief het Caribisch gebied, die ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en die een Vrijheidsmaaltijd willen organiseren, kunnen vanaf nu een aanvraag indienen voor de editie van 5 mei 2024.

Lees de voorwaarden

Aanvraag ingevuld? Geef je op als organisator!

En heb je de bijdrage aangevraagd op deze site? Geef je dan ook op als organisator van een Vrijheidsmaaltijd via het aanmeldformulier. Als je je aanmeldt als organisator word je ondersteund met allerlei middelen om je Vrijheidsmaaltijd te organiseren. Van blikken soep tot gesprekskaartjes, placemats en posters. Ook krijg je handige tips om jouw Vrijheidsmaaltijd nog specialer te maken.

Al eerder een Vrijheidsmaaltijd georganiseerd? 

Dan hoef je dit formulier niet opnieuw in te vullen, maar kun je direct inloggen met jouw account. 

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei is de aanjager, verbinder en ondersteuner van de Vrijheidsmaaltijden, onder andere door lokale organisatoren en kwartiermakers van de Vrijheidsmaaltijden aan te moedigen om Vrijheidsmaaltijden te organiseren.

Heb je vragen? Kijk dan bij de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Heb je nog vragen?

Ons telefonisch spreekuur is op maandag, donderdag en vrijdag tussen 10 en 12 uur.