Regelingen

Vrijheidsmaaltijden (gesloten)

Door het overweldigende succes van deze regeling kun je geen aanvraag meer indienen voor de Vrijheidsmaaltijden editie 2024. Vanaf 15 januari 2025 is het weer mogelijk een aanvraag voor de regeling Vrijheidsmaaltijden editie 2025 te doen.

Ondanks dat de regeling is gesloten, kun je je nog wel opgeven als organisator van een Vrijheidsmaaltijd. Meld je aan als organisator via het aanmeldformulier. Als je je aanmeldt als organisator word je ondersteund met allerlei middelen om je Vrijheidsmaaltijd te organiseren. Van blikken soep tot gesprekskaartjes, placemats en posters. Ook krijg je handige tips om jouw Vrijheidsmaaltijd nog specialer te maken.

Al eerder een Vrijheidsmaaltijd georganiseerd? 

Dan hoef je dit formulier niet opnieuw in te vullen, maar kun je direct inloggen met jouw account. 

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei is de aanjager, verbinder en ondersteuner van de Vrijheidsmaaltijden, onder andere door lokale organisatoren en kwartiermakers van de Vrijheidsmaaltijden aan te moedigen om Vrijheidsmaaltijden te organiseren.

Breng jouw buurt dichter bij elkaar op 5 mei

Op 5 mei worden overal in Nederland Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. In alle vormen en maten. Iedereen kan aanschuiven voor een kom Vrijheidssoep. Aan de eettafel leer je elkaar beter kennen. 

Vind jij het leuk om mensen samen te brengen? Dan is het organiseren van een Vrijheidsmaaltijd echt iets voor jou! Iedereen kan het, je kunt het zo klein of groot aanpakken als je zelf wil. Hoe meer Vrijheidsmaaltijden, hoe meer mensen elkaar ontmoeten, hoe meer verhalen gedeeld worden en onbekenden veranderen in bekenden.

Heb je vragen? Kijk dan bij de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Heb je nog vragen?

Ons telefonisch spreekuur is op maandag, donderdag en vrijdag tussen 10 en 12 uur.