Nieuws

Vrijheidsmaaltijden populair, regeling groot succes

De regeling rondom Vrijheidsmaaltijden is in 2024 een succes gebleken. Vfonds heeft een groot aantal aanvragen ontvangen, waardoor nu het volledige budget is toegekend. De Vrijheidsmaaltijden worden op Bevrijdingsdag georganiseerd door stichtingen en verenigingen, verspreid over locaties door het hele land en (ver) daar buiten.

Wil jij ook de vrijheid vieren met jouw buurt, sportclub, personeelsvereniging of andere community?

Samen eten verbroedert. Daarom is Vfonds er trots op om ook in 2024 dit mooie initiatief te kunnen ondersteunen met een financiële bijdrage. Geniet samen van lekker eten en drinken, vier samen de vrijheid en democratie en zorg er samen voor dat we dit nooit als vanzelfsprekend gaan zien.

Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst, dus wacht niet te lang met jouw aanvraag want op = op!

Kijk voor meer informatie op de website van Vrijheidsmaaltijden.nl

De Zonnebloem in Almere Haven organiseert ook dit jaar weer een Vrijheidsmaaltijd.
De Huiskamer voor Vluchtelingen in Eindhoven pakt op 5 mei steeds groter uit.

Zo wordt er voor het eerst dit jaar een Vrijheidsmaaltijd georganiseerd in Emmerich am Rhein (Duitsland), vlak over de grens bij Nijmegen. Lions Club Montferland-Emmerich heeft met het concept ‘Ode aan de vrijheid’ een primeur en werkt hiermee samen met de gemeente in ons buurland.

Ook kreeg Vfonds verschillende aanvragen vanuit het Caribisch gebied. Mocht je in de buurt zijn: op 5 mei kun je o.a. in Willemstad (Curaçao), Oranjestad (Aruba) en Windwardside (Saba) ook genieten van een Vrijheidsmaaltijd, met mooie randprogramma’s daar omheen.

De Huiskamer voor Vluchtelingen in Eindhoven is 3 jaar geleden door een buurvrouw in contact gekomen met de Vrijheidsmaaltijdsoep. Sindsdien is de organisatie enthousiast over het concept en wordt het ieder jaar groter opgezet. Door de activiteiten die zij op 5 mei organiseren, wordt contact tussen vluchtelingen, buurtbewoners en Eindhovenaren gestimuleerd. Immers, samen eten verbroedert en dat is precies het doel van de Vrijheidsmaaltijden.

Vfonds is erg blij dat er zoveel animo is voor het organiseren van een Vrijheidsmaaltijd. De regeling mag met recht een succes worden genoemd en het concept Vrijheidsmaaltijden krijgt ieder jaar een grotere omvang. Vanwege het grote aantal aanvragen is de regeling nu dus helaas gesloten, maar niet getreurd: op 15 januari 2025 wordt een nieuwe regeling geopend voor het organiseren van een Vrijheidsmaaltijd. Houdt deze website dus goed in de gaten en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief